banner-fundatie-desene-copii-blue.png (8)

Echipa

Misiunea Fundaţiei Sf. Dimitrie este de a fi în serviciul comunităţii oferind programme socio-educative şi asistenţă psihologică oferită copiilor aflaţi în situaţii de risc şi sprijin psiho-social familiilor acestora, în aşa fel încât familia să devină un agent activ în rezolvarea problemelor care o fac vulnerabilă şi făcând din accesul la educaţie şi cultură instrumente de luptă contra izolării şi marginalizării provocate de sărăcie.

Abordarea beneficiarilor este una globală , vizând copilul, familia, comunitatea, şcoala. Asocierea acestor factori evită o abordare secvenţială, o acţiune fragmentată, pe categorii de probleme. Drept pentru care echipa operativă este pluridisciplinară, cuprinzând : asistenţi sociali, educatori, psiholog, artişti plastici, preot. Considerăm că educaţia copiilor trebuie făcută de profesionişti cu un puternic angajament personal, şi prin aceasta fiind un puternic agent activ şi mobilizator în comunitate.

 Președinte executiv – Elena Reta Avramescu
Este printre membrii fondatori ai Fundaţiei Sf. Dimitrie şi de peste 15 ani conduce fundaţia şi centrul social. „Calitatea şi diversitatea programelor oferite celor asistaţi de Fundaţie a cunoscut, datorită capacităţii sale de a selecta cei mai potriviţi colaboratori, o creştere constantă. Datorită activităţii sale, Fundaţia Sf. Dimitrie este astăzi o organizaţie solidă, funcţională şi demnă de consideraţie”.

Director centru – Irina Zaharia

Asistent social / Educator - Olimpia Iacob

Educator - Diana Dascălu

Educator - Florentina Drăghici

Este absolventă a Facultății de Psihologie şi a unui Master în terapie cognitivo-comportamentală, având o experiență de 14 ani în lucrul cu copiii. Impletește cu răbdare cele doua experiențe de psiholog și educator social acumulate în cei aproape 6 ani de activitate în cadrul fundației. Cu o pasiune care îi fascinează pe copii îi călăuzeste pe aceștia pe drumul cunoașterii. Fie că îi ajută la teme, îi învață tabla înmulțirii sau alfabetul, aceștia o privesc ca pe o mamă protectoare. Atunci când greșesc îi corectează iar când au o problemă îi ascultă, îi încurajează și îi strânge cu drag în brațe.

Educator – Floria Brădeanu - Tache

Este absolventă a Facultăţii de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti – master Psihologia Resurselor Umane, Facultatea de psihologie-Sociologie şi Ştiinţe Politice – Universitatea Hyperion – diplomă de licenţă – psihologie universală şi ramurile acesteia. Ca mulţi alţi tineri, Floria a venit la noi sa facă voluntariat, timp în care şi-a descoperit vocaţia şi bucuria de a lucra cu copiii. Şi cu prima ocazie, a acceptat postul de educator. De atunci nu încetează să se perfecţioneze, să înveţe, să „ fure” de la colegii mai experimentaţi. Însoţeşte copiii peste tot, în tabere, excursii, vizite şi copiii au îndrăgit-o. Centrul este pentru ea mai mult decât un loc de muncă, este un loc de suflet.

Instructor artistic  – Irina Spînu

Irina Spînu a absolvit Facultatea de Arte Plastice, secția pictură în 2008 iar în 2010 master/pictură. Susține cu drag ateliere de creativitate pentru copii, încercând să îi învețe despre frumusețea liniilor, formelor, culorilor și cum putem cu acestea sa desenăm și să pictăm o lume frumoasă.

Responsabil fundraising si comunicare  – Adina Ihora

Instructor artistic atelier protejat – Alexandra Pelea

Absolventă a Universităţii de arte din Bucureşti, membră a Uniunii Artiştilor Plastici. Are calificări în domeniul psihologiei şi pedagogiei şcolare şi al metodicii predării limbajului plastic, cu experienţe de peste 13 ani în terapia ocupaţională şi prin artă.

 

Administraţie / şofer atelier protejat – Liviu Cojocariu

Curăţenie – Flori Paraschiv

 

 Preşedinte – Laurenţia Şerban

 

Licenţă în studii economice, Facultatea de Cibernetică Economică – ASE,  licenţă în studii juridice, Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu, auditor financiar acreditat pentru entităţi din piaţa de capital, administrator judiciar-lichidator activ recunoscut de Uniunea Naţională a Practicienilor în Reorganizare şi Lichidare. Domenii de competenţă : contabilitate la standarde internaţionale, fiscalitate, insolvabilitate, drept comercial, dreptul muncii, drept fiscal.

Profesionist de excepţie , probitate ,  seriozitate,  spririt deschis şi sensibil, ataşament constant faţă de valorile promovate de Fundaţia Sf. Dimitrie.

 

Preşedinte executiv – Elena Avramescu

Membru fondator al Fundaţiei Sf. Dimitrie, conduce fundaţia şi centrul social din 1998. Este absolventă a Universităţii Bucureşti – secţia filologie romanică.De peste 15 ani şi-a legat existenţa de Fundaţia Sf.Dimitrie. Cu maturitate şi echilibru în relaţiile cu persoanele şi autorităţile, se implică cu dăruire în   coordonarea  programelor, managementul resurselor financiare şi umane, în relaţiile  cu publicul, editarea de materiale de informare.

 

Membru – Anca Stoian

Absolventă a Universităţii Bucureşti – Facultatea de Litere – Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice şi a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe Educative – secţia Psihologia educaţiei şi pedagogie. După doi an de voluntariat la Centrul pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie, Anca a parcurs pe rând etape de implicare şi responsabilitate în fundaţie, de la lucrător social, educator, coordonator educaţie, până la director al centrului social. Profund ataşată fundaţiei şi valorilor acesteia, este o persoană sensibilă dar fermă, cu simţ al dreptăţii , echilibrată şi cu mare afecţiune şi înţelegere pentru copii.


Membru – Sergiu Vendlinger

 Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, competenţe în analize financiare, finanţări, franciză, achiziţii, implementare şi audit, CFO in cadrul companiei Saatchi & Saatchi. Este un vechi prieten şi susţinător al Centrului pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie, sensibil la problemele copiilor, responsabil, empatic şi binevoitor, gata oricând să dea o mână de ajutor, cu discreţie şi eleganţă.

 

Consiliul Consultativ

 

Preşedinte de onoare – Ştefan Câlţia

Profesor la Universitatea de Arte. Este unul din cei mai reputaţi pictori români, cu peste 48 de expoziţii în România şi străinătate : Statele Unite, Olanda, Ungaria, Elveţia, Germania, Danemarca, Suedia. Tablouri ale sale au fost achiziţionate de muzeele din Oslo , Gruyère etc.Membru fondator – Pr. Marian Fârtat  

Preot misionar la Centrul Social Sf.Dimitrie dela înfiinţare până în prezent. Absolvent al Facultăţii de teologie Ortodoxă Sf. Trei Ierarhi din Bucureşti, master în drept, liturgică şi muzică bisericească la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Ovidiu din Constanţa, studii la Universitatea de Muzică din Bucureşti. A realizat numeroase înregistrări de muzică şi poezie bisericesacă, casete şi CD –uri. Asigură asistenţa spirituală a copiilor din Centrul pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie.

 

Membru - Cornelia Liana Solacolu

 De profesie inginer, acum la pensie, trăieşte în Germania .  Împreună cu familia, susţine de foarte mulţi ani fundaţia, în special atelierul protejat pentru care trimite frecvent materiale  din Germania.

 

Membru – Avramescu Nicoleta

Studii de drept la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti. A fost vreme de câţiva ani director al Centrului pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie. În prezent, este director comercial la o companie de produse stomatologice.

 

Membru – Adina  Negrea

 Absolventă a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, doctor în Mecanică teoretică şi vibraţii, în prezent asistent universitar – şef de lucrări la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti – Facultatea de Inginerie a Sistemelor Biotehnice, catedra de Mecanică.

În timpul liber face voluntariat la Centrul pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie, iubeşte copiii şi este ataşată fundaţiei şi valorilor acesteia.

 

Site realizat de KISPHP