Echipa

Fundaţia Sf. Dimitrie este în serviciul comunităţii oferind programe socio-educative şi asistenţă psihologică copiilor aflaţi în situaţii de risc şi sprijin psiho-social familiilor acestora, în aşa fel încât familia să devină un agent activ în rezolvarea problemelor care o fac vulnerabilă, făcând din accesul la educaţie şi cultură instrumente de luptă contra izolării şi marginalizării provocate de sărăcie.

Abordarea beneficiarilor este una globală , vizând copilul, familia, comunitatea, şcoala. Asocierea acestor factori evită o abordare secvenţială, o acţiune fragmentată, pe categorii de probleme. Drept pentru care echipa operativă este pluridisciplinară, cuprinzând : asistenţi sociali, educatori, psiholog, artişti plastici, preot. Considerăm că educaţia copiilor trebuie făcută de profesionişti cu un puternic angajament personal, şi prin aceasta fiind un puternic agent activ şi mobilizator în comunitate.

Președinte executiv – Elena Reta Avramescu

Este printre membrii fondatori ai Fundaţiei Sf. Dimitrie şi de peste 20 ani conduce fundaţia şi centrul social. „Calitatea şi diversitatea programelor oferite celor asistaţi de Fundaţie a cunoscut, datorită capacităţii sale de a selecta cei mai potriviţi colaboratori, o creştere constantă. Datorită activităţii sale, Fundaţia Sf. Dimitrie este astăzi o organizaţie solidă, funcţională şi demnă de consideraţie”.

Director centru – Olimpia IACOB

Olimpia s-a alăturat echipei centrului în februarie 2017. A absolvit Facultatea de Teologie Romano-Catolică şi Asistenţă socială, este căsătorită, mamă a doi copii şi are o experienţă de peste 13 ani în munca socială cu copiii şi cu bătrânii aflaţi în dificultate. Sensibilă la nevoile copiilor, plină de căldură în relaţia cu ei dar foarte exigentă în ceea ce priveşte munca pe care o desfăşoară, Olimpia are o „ţinută” profesională remarcabilă. Atentă permanent la ceea ce “spune” Legea, mereu preocupată să găsească soluţii viabile pentru fiecare caz în parte, işi pune foarte des întrebarea: „oare chiar l-am ajutat, cu adevărat, pe acest copil/tânăr/părinte? Mai putem face şi altceva pentru ei?”. Dorinţa de perfecţionare şi pasiunea pe care o are pentru muncă sperăm să-i aducă şi bucuriile de care fiecare dintre noi avem nevoie pentru a ne simţi cu adevărat utili.

Asistent social - Alexandru Ștefan TURIAC

Proaspăt absolvent al Facultății de Asistență Socială, bucuros să se alăture echipei noastre și să fie de folos copiilor și familiilor acestora. Îi urăm bun venit în echipă !

Educator – Floria Brădeanu - Tache

Este absolventă a Facultăţii de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti – master Psihologia Resurselor Umane, Facultatea de psihologie-Sociologie şi Ştiinţe Politice – Universitatea Hyperion – diplomă de licenţă – psihologie universală şi ramurile acesteia. Ca mulţi alţi tineri, Floria a venit la noi sa facă voluntariat, timp în care şi-a descoperit vocaţia şi bucuria de a lucra cu copiii. Şi cu prima ocazie, a acceptat postul de educator. De atunci nu încetează să se perfecţioneze, să înveţe, să „ fure” de la colegii mai experimentaţi. Însoţeşte copiii peste tot, în tabere, excursii, vizite şi copiii au îndrăgit-o. Centrul este pentru ea mai mult decât un loc de muncă, este un loc de suflet.

Administraţie / şofer atelier protejat – Liviu Cojocariu

Curăţenie – Flori Paraschiv

 

 Preşedinte – Laurenţia Şerban

 

Licenţă în studii economice, Facultatea de Cibernetică Economică – ASE,  licenţă în studii juridice, Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu, auditor financiar acreditat pentru entităţi din piaţa de capital, administrator judiciar-lichidator activ recunoscut de Uniunea Naţională a Practicienilor în Reorganizare şi Lichidare. Domenii de competenţă : contabilitate la standarde internaţionale, fiscalitate, insolvabilitate, drept comercial, dreptul muncii, drept fiscal.

Profesionist de excepţie , probitate ,  seriozitate,  spririt deschis şi sensibil, ataşament constant faţă de valorile promovate de Fundaţia Sf. Dimitrie.

 

Preşedinte executiv – Elena Avramescu

Membru fondator al Fundaţiei Sf. Dimitrie, conduce fundaţia şi centrul social din 1998. Este absolventă a Universităţii Bucureşti – secţia filologie romanică.De peste 15 ani şi-a legat existenţa de Fundaţia Sf.Dimitrie. Cu maturitate şi echilibru în relaţiile cu persoanele şi autorităţile, se implică cu dăruire în   coordonarea  programelor, managementul resurselor financiare şi umane, în relaţiile  cu publicul, editarea de materiale de informare.

 

Membru – Mihail Cristian Vasile

Încă de la înfiinţarea Fundaţiei Sf. Dimitrie, Dl. Cristian Vasile, de profesie inginer, a dorit să se implice cât mai mult în activitatea socială. În perioada în care fundaţia se ocupa de copii şi tineri ai străzii, a acordat tot sprijinul tinerilor fără locuinţă prin: sprijin financiar pentru închirierea unei locuinţe pentru doi tineri, Mihaela şi Marian, frate şi soră, angajarea celor doi fraţi la o întreprindere tipografică, sprijin acordat tinerei pentru creşterea copilului. Practic, prin intervenţia D-lui Cristian Vasile, întreprinderea a devenit noua familie a celor doi fraţi părăsiţi de mamă. Tot la această întreprindere au fost angajaţi şi alţi tineri din medii defavorizate, care au fost calificaţi la locul de muncă. A oferit tot suportul tehnic şi financiar pentru ca fundaţia să aibă întotdeauna posibilitatea de a oferi comunităţii mărturii ale activităţii sociale şi filantropice. A fost un susţinător constant al programelor noastre sociale prin acordarea, pe bază de contract, a unor sponsorizări consistente, care au salvat de multe ori centrul de copii aflat în pericol de a-şi închide porţile.


Membru – Sergiu Vendlinger

 Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, competenţe în analize financiare, finanţări, franciză, achiziţii, implementare şi audit, CFO in cadrul companiei Saatchi & Saatchi. Este un vechi prieten şi susţinător al Centrului pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie, sensibil la problemele copiilor, responsabil, empatic şi binevoitor, gata oricând să dea o mână de ajutor, cu discreţie şi eleganţă.

 

Consiliul Consultativ

 

Preşedinte de onoare – Ştefan Câlţia

Profesor la Universitatea de Arte. Este unul din cei mai reputaţi pictori români, cu peste 48 de expoziţii în România şi străinătate : Statele Unite, Olanda, Ungaria, Elveţia, Germania, Danemarca, Suedia. Tablouri ale sale au fost achiziţionate de muzeele din Oslo , Gruyère etc.Membru fondator – Pr. Marian Fârtat  

Preot misionar la Centrul Social Sf.Dimitrie dela înfiinţare până în prezent. Absolvent al Facultăţii de teologie Ortodoxă Sf. Trei Ierarhi din Bucureşti, master în drept, liturgică şi muzică bisericească la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Ovidiu din Constanţa, studii la Universitatea de Muzică din Bucureşti. A realizat numeroase înregistrări de muzică şi poezie bisericesacă, casete şi CD –uri. Asigură asistenţa spirituală a copiilor din Centrul pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie.

 

Membru - Cornelia Liana Solacolu

 De profesie inginer, acum la pensie, trăieşte în Germania .  Împreună cu familia, susţine de foarte mulţi ani fundaţia, în special atelierul protejat pentru care trimite frecvent materiale  din Germania.

 

Membru – Avramescu Nicoleta

Studii de drept la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti. A fost vreme de câţiva ani director al Centrului pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie. În prezent, este director comercial la o companie de produse stomatologice.

 

Membru – Adina  Negrea

 Absolventă a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, doctor în Mecanică teoretică şi vibraţii, în prezent asistent universitar – şef de lucrări la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti – Facultatea de Inginerie a Sistemelor Biotehnice, catedra de Mecanică.

În timpul liber face voluntariat la Centrul pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie, iubeşte copiii şi este ataşată fundaţiei şi valorilor acesteia.

 

Site realizat de KISPHP