Împreună am reușit

20-Jul-2015

Ultima zi de școală. Se strigă catalogul:

-         Părinții mei nu știu să citească.

-         Prezent!

-         Mi-e foame, dar nu avem nimic de mâncare.

-         Prezent!

„Stăm 7 într-o cameră și nu am unde să-mi fac temele”. „Mama m-a părăsit când eram mic”. Și lista continuă. Se aude mereu „Prezent”. Nu lipsește nimeni.

Îi privesc cu atenție pe acești școlari. E o poveste sau realitate? Sunt toți atât de frumoși și veseli!

Premiile încep să curgă. Media 9,75, FB, multe premii II și  III, multe mențiuni. Rezultate deosebite la matematică și limba română. Rezultate deosebite la concursuri de literatură și pictură. Unii, într-adevăr, nu au primit nicio diplomă și sunt puțin triști.

Felicitări, dragi copii, pentru efortul și străduința voastră! Știm că au fost momente în care   v-a fost greu să învățați, căci altele erau problemele pe care viața v-a forțat să le înțelegeți și să le rezolvați. Ați muncit fiecare după  puterile voastre și ați reușit să obțineți rezultate bune.

Ne bucurăm că noi, cei de la Fundația Sf. Dimitrie, am fost lângă voi și v-am sprijinit zi de zi. Felicitări celor care ați promovat examenul de la testarea națională! Felicitări și celor care sunteți acum la liceu și am aflat că sunteți printre primii în clasă! Suntem mândri de ceea ce ați realizat în acest an școlar și avem încredere că anul următor va fi și mai bogat în rezultate, premii, diplome și ore de studiu plăcute împreună.